Winschoter Tafeltennis Club WTTC

 

 Wttc clubkampioenschappen 2017

 

Afgelopen dinsdag waren de jaarlijkse terugkerende clubkampioenschappen. Met 17 deelnemers konden we concluderen dat het weer een goede opkomst was.

Nadat Harm Jan de indeling van de 3 poules bekend maakte, begonnen we met de wedstrijden. In totaal waren er 3 poules, 1 van 5 spelers en 2 van 6, verdeeld over 5 tafels. Na de spannende poulewedstrijden waarin gestreden werd alsof ieders wedstrijd de laatste was, volgde een nieuwe pouleronde. Alle winnaars kwamen bij elkaar in een poule, alle 2e, alle 3e etc… Uiteraard werd ook in deze fase hard gestreden om ieder puntje.

Uiteindelijk bleven er 6 spelers over. Om de 5e en 6e plek streden Jan Baas en Marcel van der Veen, de troostfinale ging tussen Harm Jan Wolterman en Henk Scheffer en de finale ging tussen titelverdedigster Ester Valentijn en Henk Pater.

Na een marathonpartij werd Marcel 5e en good-old Jan 6e, de troostfinale eindigde in het voordeel van Henk die in 2 games te sterk was voor Harm Jan. De finale tussen Ester en Henk eindigde in 2-0 in het voordeel van Henk waarbij Ester met 15-13 in de 1e game nog heel goed meekwam, maar tijdens de 2e game ondervond ze teveel hinder van een blessure waardoor deze vrij eenvoudig met

11-5 werd gewonnen door Henk die nu een jaar lang de eervolle titel van ‘Clubkampioen van WTTC’ bij zich mag dragen. Gefeliciteerd Henk! 

Organisatie wederom bedankt voor het in goede banen leiden van deze clubkampioenschappen en Catalin, die helaas onze club gaat verlaten, heel veel succes bij GTTC in Groningen.

 

Rest mij namens WTTC iedereen hele fijne feestdagen en een super knallend 2018 te wensen!!!